SOLBJERG I VÆKST

 

NATUR

Solbjerg ligger som et smørhul midt i den østjyske natur med et opland omgivet af frodige bakker.
Alle kender Solbjerg Sø og færre kender måske den smukke Astrup mose. Og lige nu gennemføres Danmarks største skovrejsningsprojekt lige nord for Solbjerg Bytorv. 120 hektar skov blev plantet for 15 år siden og 200 hektar mere er på vej. Ikke så sært folk gerne vil bo i Solbjerg.

 

INDBYGGERE

5400 indbyggere i Solbjerg pr 1. januar 2017 – en vækst på 1500 på mindre end 10 år. Prognose mere end 6000 indbyggere om 5 år grundet de mange byggegrunde, som løbende sættes til salg. Og flere lokalplaner er på vej. Mon ikke virkeligheden overhaler prognoserne.

 

BYLIV

Solbjerg mangler et aktivt byliv; et sted at få en forfriskning og møde vennerne. Et nyt mødested alle årets 365 dage og stort set døgnet rundt. Et sted med supermarkeder, cafe, fitness og meget mere.
Solbjerg Bytorv vil være byens nye samlingssted.

 

TÆT PÅ

Med mindre end et kvarters kørsel fra til Århus centrum, Odder og Skanderborg og ca. 20 minutter til Horsens er Solbjerg det naturlige ”centrum” i Århus Syd. Der er kun 10 minutters bilkørsel til motorvej E45 ved Kolt. Og den nye letbane ved Tranbjerg eller Mårslet nås let på 20 minutter på cykel.

SOLBJERG BYPORT

Solbjergs nye bycenter lige i det trafikale knudepunkt ved indkørslen fra Gl. Horsens Landevej (Århus – Horsens). De fleste i Solbjerg kommer forbi flere gange hver dag. Solbjerg Bytorv bliver stedet, hvor det sker i Solbjerg – i fremtiden.